✉   drakopoulosdating@gmail.com   |   ✆  6937538 000   &   2117503393

Σε μια εποχή που η μοναξιά κυριαρχεί και οι ανθρώπινες σχέσεις διέρχονται κρίση, ένα γραφείο υπόσχεται σοβαρές γνωριμίες με προοπτική. Πρόκειται για το Drakopoulos Dating του ψυχολόγου Αντώνη Δρακόπουλου, ο οποίος μίλησε στο «Περιοδικό» για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που παρέχει ο ίδιος και οι εξειδικευμένοι συνεργάτες του.

Κύριε Δρακόπουλε έχουμε ακούσει για εσάς από συμπολίτες μας που ζουν στην Αμερική, όσο και στον Καναδά, ότι είστε ψυχολόγος και επιπλέον έχετε γραφείο σοβαρών γνωριμιών στην Αθήνα. Θα μπορούσατε να μας πείτε για τις δυσκολίες που έχουν οι άνθρωποι σήμερα να βρουν τον κατάλληλο σύντροφο;

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα οι δυσκολίες στην επίτευξη μιας σχέσης είναι πολλές. Αρχικά όλοι έχουμε ένα πρωτότυπο σχέσης όπως λέγεται, που είναι η δημιουργία του προσωπικού μοντέλου σχέσης που θα δημιουργήσουμε από τη θέση που εμείς είχαμε ανάμεσα ή απέναντι στη γονεϊκή σχέση. Υστερα έρχονται τα βιώματα τα οποία μας δίνουν περισσότερη ή λιγότερη αυτοεκτίμηση. Ακολουθούν οι άμυνες που έχουν σχέση με τα βιώματα που είπαμε και μας καθορίζουν πόσο ανοικτοί θα είμαστε στην σχέση που θα βιώσουμε. Και σε όλα αυτά προστίθενται τα όνειρα των γονιών που νιώθουμε ότι πρέπει να εκπληρώσουμε, τα κοινωνικά πρότυπα επιτυχημένου συντρόφου, τα πρότυπα ομορφιάς, συμπεριφοράς, επιτυχίας. Καθώς και το χάος των ιστοσελίδων γνωριμιών που δίνουν την αίσθηση της εγγύτητας μιας σχέσης που θα πραγματοποιηθεί, αλλά συνήθως αποτελεί -αν τελικά γίνει- την εξαίρεση και όχι τον κανόνα.

Είστε το μοναδικό γραφείο σοβαρών γνωριμιών για γάμο στην Ελλάδα που ο ιδρυτής και υπεύθυνος είναι επιστήμονας;

Ναι από όσο γνωρίζω. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες χώρες, όπως εδώ στην Αμερική και την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου κυρίως αυτοί που διευθύνουν τέτοια γραφεία είναι από τον επιστημονικό κόσμο και κυρίως ψυχολόγοι. Στην Ελλάδα δυστυχώς ακόμη κάτι τέτοιο δεν έχει διευρυνθεί με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι που απευθύνονται σε αυτά τα γραφεία να μην εξυπηρετούνται και να απογοητεύονται. Χρησιμοποιούν βαρύγδουπους τίτλους ότι δήθεν είναι διεθνή, ότι είναι πρότυπα για τα γραφεία διεθνώς (!!), με αποτέλεσμα να παραπλανούν κόσμο που δεν καταλαβαίνει ότι αυτά λέγονται για να κρύψουν την έλλειψη γνώσης.

Ασχολείστε πολλά χρόνια με τις γνωριμίες;

Εχω ήδη εμπειρία 22 ετών από όταν αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο. Οι γνωριμίες ήταν μία πρόκληση στο να ανατραπεί η απομόνωση, η διστακτικότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Σε τι διαφέρει ένα γραφείο που δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο με εσάς;

Τα ραντεβού επιλέγονται με τυχαία επιφανειακά κριτήρια σε αυτά τα γραφεία. Εμείς ακολουθούμε στην διαδικασία μας την δημιουργία ενός προφίλ τού κάθε μέλους που περιέχει στοιχεία της προσωπικότητας και της ψυχοσύνθεσης τού κάθε ανθρώπου, καθώς τις επιθυμίες και τις ανάγκες, που όπως καταλαβαίνετε αυτό μόνο κάποιος που έχει τις κατάλληλες γνώσεις μπορεί να το κάνει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στοχεύουμε στον κατάλληλο εν δυνάμει σύντροφο. Δεν κουράζουμε τα μέλη μας με αταίριαστα ραντεβού που επίσης προκαλούν και απογοήτευση. Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν γίνονται από αμφίβολης ποιότητας εμπειρία. Είναι σαν κάποιος να σας πει να μπείτε σε ένα αεροπλάνο που θα πιλοτάρει αλλά έχει μάθει εμπειρικά. Θα πηγαίνατε; Αν όχι, τότε γιατί να εμπιστευτείτε έναν που δεν έχει πιστοποιημένες γνώσεις για κάτι σοβαρό που αφορά τη ζωή σας;

Σε ποιες περιοχές δραστηριοποιείστε και πού έχετε μέλη;

Εχουμε τα κεντρικά γραφεία μας στην Αθήνα, στην οδό Πλουτάρχου 30 στο Κολωνάκι. Και το υποκατάστημά μας στη Δυτική Ελλάδα, στην Πάτρα. Τα μέλη μας είναι από όλη την Ελλάδα, πόλεις και χωριά, Κύπρο, Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία και όπου υπάρχει Ελληνισμός. Επίσης, είμαστε τα γραφεία με την υψηλότερη κοινωνική δικτύωση έχοντας ως μέλη από όλους τους κοινωνικούς και οικονομικούς χώρους. Μας εμπιστεύονται άνθρωποι σαφώς από τον επιστημονικό, αλλά και από τον επιχειρηματικό, τον δικαστικό, τον καλλιτεχνικό, τον διπλωματικό, τον πολιτικό χώρο. Καθώς στελέχη ceo μεγάλων επιχειρήσεων, άνθρωποι υψηλών εισοδημάτων, επιτυχημένοι επαγγελματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιτυχημένοι αγρότες και γενικά από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ποια είναι η σχέση σας με τους Ελληνες της Ομογένειας;

Η σχέση αυτή είναι μακροχρόνια. Εχω τόσο προσωπικές επαφές, αλλά και ως μέλος της οργάνωσης AHEPA από το 2013 έχω πολλούς φίλους και γνωστούς οι οποίοι με συστήνουν ο ένας στον άλλον και έτσι αυτό έχει εξαπλωθεί.
Στις 15 Νοεμβρίου παρευρέθηκα στο «Hotel Caravel» στην Αθήνα για τα 100 χρόνια της AHEPA και τιμήθηκαν οι Ενοπλες Δυνάμεις τής Ελλάδος και της Κύπρου. Οπου εκτός της τιμής να έχουμε μαζί μας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Φλώρο, τους αρχηγούς των τριών Οπλων, τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, τον Ελληνοαμερικανό πρέσβη Γιώργο Τσούνη, είχα την ευκαιρία να συναντήσω μεταξύ των 570 παρευρισκομένων πολλούς φίλους από την Ομογένεια σε Αμερική και Ευρώπη. Και, τέλος, η σύζυγός μου είναι από την Ομογένεια της Αυστραλίας άρα έχω πολλούς λόγους να έχω στενές σχέσεις με τούς Ελληνες σε όλο τον Κόσμο.

Τι προσδοκίες έχετε για το μέλλον;

Το όραμά μου είναι να δημιουργήσουμε ένα συνδετικό κρίκο των γραφείων μας με όλους τους Ελληνες στον Κόσμο. Εχω μέλη από την Ομογένεια της Αμερικής που τους βοηθάω να βρουν έναν αντίστοιχο άνθρωπο από Αμερική ή κάποιον άνθρωπο από την Ελλάδα ή Κύπρο που επιθυμεί να μείνει στην Αμερική. Αυτό θα ήθελα να γίνει ακόμα πιο δυναμικά ώστε οι Ελληνες να βρίσκουν Ελληνες να φτιάχνουν τις οικογένειές τους και όχι από άλλες εθνότητες που έχει σαν αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του Ελληνισμού.

Κλείνοντας έχετε κάτι να πείτε στους αναγνώστες μας;

Αυτό που έχω να πω στους Ελληνες του εξωτερικού, που η γνώμη μου είναι ότι γνωρίζουν καλύτερα από εμάς την Ελληνική Ιστορία και γι’ αυτό αγαπούν την Ελλάδα τόσο πολύ, να συνεχίσουν την υπέροχη ιστορία που γράφουν όπου και να ζουν. Επίσης, σε όποιους νομίζουν ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για τους ίδιους ή τους γονείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, να γνωρίζουν ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος, να είναι το 2023 μια επιτυχημένη και ευτυχισμένη χρονιά για όλους.


Leave a Reply